Bent u op zoek naar een bedrijf dat voor u van de grond af aan procesapparatuur kan bouwen?

Of een bedrijf dat uw procesapparaten een grondige revisie kan geven zodat deze weer voldoet aan moderne eisen? Neem dan eens contact op met Het Stempel. Wij zijn een bedrijf dat al sinds 1955 actief is op dit gebied en dat als geen ander weet hoe je een apparaat maakt dat aan alle moderne eisen voldoet. We zijn gespecialiseerd in het produceren van processapparatuur voor de medische-, farmaceutische-, zuivel-, en voedingsmiddelenindustrie. Wij kunnen voor u onder andere opsmelters, warmtewisselaars, mengers, chirurgische en testapparatuur bouwen.

Bij Het Stempel bouwen we systemen die zich
onderscheiden op meerdere gebieden

Niet alleen zijn het goede voorbeelden van hoogstaande techniek, ze zijn ook nog eens betrouwbaar en duurzaam. Als wij procesapparaten bouwen, dan zorgen wij ervoor dat dit apparaten zijn die geheel voldoen aan de wensen van onze opdrachtgever. Neem bijvoorbeeld onze buizenwarmtewisselaar. Dit apparaat wordt gebruikt voor het pasteuriseren van producten. Maar we kunnen ook een geschraapte warmtewisselaar voor u bouwen, een kristallisator, een opsmelter, een lab unit of een plunjer pomp. Elk procesapparaat wordt door ons geleverd met onze zeer volledige service.

Het Stempel kantoor

Voor meer informatie over de werkzaamheden die wij voor u kunnen betekenen kunt u contact met ons opnemen.

T +31 (0)78 610 40 55
E info@het-stempel.nl

Buizenwarmtewisselaar

Buizenwarmtewisselaars worden gebruikt voor het pasteuriseren van een product. In principe bestaat een lofator uit een “heating-“, “holding-” en “cooling-“sectie. In de heating-sectie wordt het product d.m.v. dubbelwandige buizen opgewarmd waarna het in de holding-sectie, dit zijn geïsoleerde buizen, op temperatuur wordt gehouden en tot rust kan komen. In de dubbelwandige cooling-sectie wordt het product weer afgekoeld om verder te kunnen worden bereid.

Kristallisator

Een kristallisator kan op 2 manieren gebruikt worden, als laagtoerige menger en als inverter, waarbij bij hoge toeren water aan vet wordt toegevoegd. Afhankelijk van de inhoud, van 75 ml tot 150 liter, en de verblijftijd in de kristallisator groeien de kristallen van het product tot de gewenste grootte en kan het product verder verwerkt worden.

Opsmelter

Deze unit, kortweg smelter, verwerkt overtollig product dat niet verpakt is. Het product wordt met deze unit gesmolten en gereed gemaakt om opnieuw te gebruiken in het proces. Op deze manier heeft u zo min mogelijk productverlies. De smelters zijn in elk gewenst volume te verkrijgen.

Laboratorium Unit - MPU

Onze MPU – Micro Processing Unit, is een op maat gemaakte machine voor het doen van proeven op laboratoriumschaal. De units voor het bereiden van het product kunnen in elke gewenste uitvoering gemaakt worden. Bv. een A-unit met een diameter van 30 mm of een C-unit met een inhoud van 75 ml. Het is mogelijk om de unit volledig automatisch en CIP-able uit te voeren.

Plunjer Pomp

Onze hogedruk plunjer pompen zijn ontworpen om de productstroom te onderhouden door de procesapparatuur. De twee uitvoeringen zijn ontworpen voor een capaciteit van, kleine pomp tot 5500 L/hr, grote pomp tot 7000 L/hr.